ה״סומסומיה״ שבקצפת של מצפה רמון

שתפו באהבה

הגענו למצפה רמון בערב ראש השנה, המסעדה היחידה שהיתה פתוחה לפי פקיד הקבלה במלון, היא השומשומיה, בלית ברירה שמנו פעמיה אליה והופתענו בענק.

 

מרחוק, לא ציפינו להרבה מהמבנה הישן , היה זה דקות לפני השקיעה וערב ראש השנה, קיימנו לנו טקס הדלקת נרות שישי והארנו את המקום בנוכחותינו.

מצפה רמון כשלעצמה היא נווה מדבר וליבנו בערב ראש השנה היה גדוש ומוצף אהבה ותקווה לשנה החדשה.

ה״שומשומיה״  בנויה מפונדק דרכים וחלל פנימי ורומנטי , בו הדלקנו נרות שבת וחג והארנו את המסעדה בזיו של חג.

חלל נוסף הוא המטבח הפתוח והאוירה של העובדים והשפים המיוחדים באישיותם ואילו אנחנו העדפנו את המרפסת החיצונית שממנה נשקף המדבר והשקיעה הקסומה של החג ובליבנו משאלה לשנת תשפ״ד.

התפריט ברובו צמחוני , אך קיימות מנות בשריות ודגים.המחירים ממוצעים פלוס. הזמנו שאוורמה פרגית וניקי עם פטריות כמהין וקצת התלבטנו לגבי המטורף ירושלמי שהוא צמחוני .הזמנו שתי מנות עיקריות  ששתיהן היו מצויינות . השאוורמה פרגית הגיעה על מצע חומוס טבעוני ובתיבול מדוייק ביותר.

 

המטבח פתוח, שוקק אנשים יפים ומגוונים, מחבתות רוחשות, ריחות טובים של בישול ושמחה מדבקת.

 

לקינוח הזמנו את עוגת הגבינה עם הדובדבנים שלטעמינו היתה מאכזבת היות והגיעה דחוסה ויבשה מידי.

אין כמעט מסעדות במצפה רמון – וכאלה שאפשר לבלות ולאכול בהן טוב, עוד פחות. מהבחינה הזאת, הסומסומיה היא פרח מדברי, כמעט נס במונחים אזוריים.

 

השומשומיה מצפה רמון


שתפו באהבה

אודות המחבר

Avatar photo

ענת שקד

ענת שקד - וכולם מדברים עליך
משפיענית רשת
ניהול תוכן
עיתונאית
משרד יחסי ציבור ויעוץ תקשורת

השארת תגובה