המלצות על שוק תלפיות חיפה

שתפו באהבה

הסניף החדש של ברדא בייקרי. ברדא היא שם דבר בחיפה, הודות לסניף הראשון שעושה חייל זה כבר מספר שנים בעיר התחתית. מדובר בפטיסרי איכותי, חמאתי וצבעוני שקשה לעמוד בפניו. המקום ידוע בחיבורים שלו בין בצקי עלים מדופפים לפירות, כשאחד הבולטים שבהם הוא קרואסון ממולא בקרם לימון מדויק לתפארת. מומלץ גם לנסות את המאפים הפתוחים – ריבועי בצק קרואסון פריכים שעליהם נחים קרם פטיסייר ופירות העונה מהשוק.
בראדה בייקרי, סירקין 21, חיפה,שוק תלפיות חיפה

עראבסקה , לונץ 7

שגרירה הבולטת של מטבח ערבי מקומי. המסעדה הצבעונית מאפשרת לטעום מנות דגל מהמטבח הערבי של אזור הצפון בגרסתן האותנטית או באינטרפרטציות מתקדמות יותר. אל תוותרו על השישברק – כיסוני בצק רבוף קטנטנים ממולאים בבשר שנמסים בפה ונטמעים במרק יוגורט קליל ורענן

בעיתו סירקין 37

מסעדת שוק תאילנדית לכל דבר ועניין. בעלי המסעדה, שי אראל, מיצה שנים ארוכות של רשתות מסעדות שהיו ברשותו ובחר להמשיך לפרויקט קטן וקרוב לקהל. לטובת המשימה התגייסה ני, בתפקידה האחרון – השפית של שגרירות תאילנד בישראל, כשבאמתחתה רק דרישה אחת – לשמור את טעמי האוכל נאמנים למקור התאילנדי ללא התאמות חך שונות. ואכן, האוכל בתאי מרקט בועט, מסעיר ומעניין כמיטב המסורת התאילנדית. מומלץ לנסות את הסום טאם פי גאי, שהוא סלט סום טאם שמגיע עם כנפי עוף מטוגנות בציפוי ממכר. המנה הזו נוצרה כששי ראה את הטבחים התאילנדים טובלים בהפסקה את העוף ברוטב הסום טאם, וביקש מהם לנסות להעביר את החוויה גם לשאר הקהל. בנוסף, בולטים כאן שלושת תבשילי הדגל של ני – טום יאם, קוטייאו וגאנג קי וואן (קארי ירוק שנטחן במקום), שמגיעים בגודל ידידותי ומחיר מזמין (25 ש"ח לתבשיל קטן) ומאפשרים להכיר את מגוון הטעמים העשיר של המטבח הזה.

התאילנדית בשוק, לונץ 4,

מסעדת הפועלים הטוניסאית בשוק תלפיות, פתחה יפה כמחווה לזיכרונותיה מהמסע המשותף לה ולאביה הימאי שהתחיל בנמל חיפה והגיע עד ליפן. מהמסע יפה זוכרת שני דברים, את ההנאה שבאכילה בערי הנמל בהם עצרה ספינת המשא, ואת הכיף שבנגינה שהיתה משותפת לה ולאביה. במסעדת ג'רבה מגישה יפה אוכל טוניסאי ביתי בתפריט יומי משתנה, שמלווה במוזיקה בלתי פוסקת מכלי הנגינה האקזוטיים שפזורים במסעדה. אם תגיעו בזמן מתאים, יפה תציג לכם אותם בג'אם קטן ליד קוסקוס טרי, בוריק או פריקסה.
סירקין 21, חיפחמארה תלפיות היא ספינת הדגל של הקולינריה המתחדשת בשוק, והיא המקום שתרצו לסיים בו (טוב, כמעט) את היום הטעים הזה. החמארה מעוצבת באקלקטיות אלגנטית כיאה למורשת ההיפסטריות באזור. האוכל כאן משתנה בתכיפות ומבוסס ברובו על דגה ופירות ים בשילוב פרי וירק עונתי. הכל טרי מאוד, הכל מטופל בקפידה, עמוס בסטייל וערב לחך. בצהריים יש ווייב רגוע יותר אבל הכי שווה לבוא בערב, עם קבוצת חברים שישלקו איתכם אויסטרים, כוסות יין צרפתי קלאסי, עוד קצת שרימפסים, ביס של דגים כבושים, עוד ביס קטן של קלמרי, יטעמו פסטה וונגולי ולא יהססו לסיים בעוגת שמן

חמרמורת

 

סירקין 28, חיפ וכל מה שצריך לעשות כדי להגיע אליו הוא לחצות את הכביש ולהמשיך בבילוי, עם דרינק קלאסי ומנות קטנות שיוצאות מהמטבח (אם כל זה עוד לא הספיק). אבל בלי קשר למסעדת האם, חמרמורת היא גם מוקד בילוי ששווה לפקוד גם בפני עצמו. האווירה מוקפדת ומציעה תפריט אמיץ יותר, לצלילי מוזיקת ג'אז עדכנית ואלכוהול משובח. מקומות מעולים כאלה מורידים לטמיון את כל הבדיחות על חיפה שהולכת לישון מוקדם.

 


שתפו באהבה

אודות המחבר

Avatar photo

ענת שקד

ענת שקד - וכולם מדברים עליך
משפיענית רשת
ניהול תוכן
עיתונאית
משרד יחסי ציבור ויעוץ תקשורת

השארת תגובה